Stairmobil, maakt tillen overbodig!

Stairmobil is een onmisbaar hulpmiddel voor het veilig transporteren van zware apparaten of objecten (tot 140 kg) over de trap. Stairmobil is bijzonder geschikt in zware apparaten over een trap, met of zonder een draai, naar boven of naar beneden te transporteren. Hiermee verbetert u de werkomstandigheden van u en/of uw medewerkers. Rug- en spierklachten door het tillen van zware apparaten horen met de Stairmobil tot het verleden.

Wat is Stairmobil?

Met de Stairmobil kun je zware apparaten zoals wasmachines, wasdrogers, koelkasten, CV-ketels en warmtepompen tot een gewicht van 140 kg de (draai)trap op- en af tillen. De Stairmobil heeft een compacte motorunit met daaraan een draagplateau gemonteerd.

Met een liersysteem kun je het draagplateau eenvoudig op de vloer laten zaken. Vervolgens kan de lading op het plateau worden geplaatst. Met de handlier draai je het plateau mét lading omhoog en kan het geheel veilig de trap op en af. Je kunt het plateau hiermee zelfs liften tot 1,2 meter, handig voor het plaatsen van inbouwapparatuur.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Stairmobil, die de zware last naar boven of beneden brengt, wordt door slechts één persoon bediend. De vier afzonderlijke transportwielen van Stairmobil zijn uitgevoerd met automatische remmen, die er voor zorgen dat Stairmobil met belading niet van de traptreden kan rollen.

Hierdoor wordt schade aan goederen, muur of trap voorkomen. Met Stairmobil kan men over alle soorten vloerbedekking rijden. De kans op beschadiging aan traptreden is praktisch uitgesloten, omdat Stairmobil óp de traptreden klimt en niet óver de treden rolt.

Stairmobil is zeer onderhoudsvriendelijk. Bij normaal gebruik is één onder- houdsbeurt per jaar voldoende. Hierbij worden de remmen, de aandrijfketting en het liersysteem gecontroleerd en afgesteld en indien nodig vervangen.

Stairmobil trap op
Stairmobil airco
Stairmobil trap af
Stairmobil magnetron

De voordelen van Stairmobil

  • De gebruiker kan in vrijwel alle gevallen de goederen alléén over een trap vervoeren. Hij hoeft slechts te sturen en te corrigeren.
  • Stairmobil doet het zware tilwerk en spaart op deze manier de rug, armen en benen van de gebruiker.
  • Het arbeidsverzuim vermindert en dus de ziektekosten teruggedrongen.

Honderden bedrijven zoals transport- en installatiebedrijven, witgoedwinkels, enz. hebben Stairmobil naar volle tevredenheid in gebruik. BGZ Wegvervoer heeft aan Stairmobil het predikaat ARBO-TIP toegekend en in hun ARBO-TIP-lijst opgenomen.

Vraag een brochure aan