In Nederland kan de Stairmobil ca. 95% van alle trappen op. Hij is speciaal ontwikkeld voor kleine trappen met een bocht of draai (het is de enige traploper die dit kan). Zelfs een vlizotrap kan met de Stairmobil beklommen worden.

De Stairmobil doet over een normale trap zo’n 45 seconden. Met de hand kan dit sneller, maar als iemand een zware last naar boven heeft gesjouwd staat deze persoon ook wel weer even stil om uit te rusten. Als je een geoefende Stairmobil gebruiker afzet tegen het sjouwen met de hand, dan scheelt het per bezorging hooguit enkele minuten. De kans dat een bezorger gedurende zijn loopbaan (tijdelijk) uitvalt met rugproblemen door het tillen van zware lasten is erg groot.

De aanschaf is inderdaad een investering. Los van het feit dat je met het gebruik van de Stairmobil fysiek letsel en arbeidsuitval voorkomt, zal bij enkele bezorgingen per week de Stairmobil al snel lonend zijn. Het inzetten van de Stairmobil kost dan slechts een paar euro per bezorging. Daar kan je nauwelijks een extra bezorger voor inhuren.

Ja dat kan. Maar je moet dan wel voldoende ervaring opgedaan hebben en de Stairmobil 10-tallen keren gebruikt hebben. In het begin is het erg wennen omdat je niet meer hoeft te sjouwen en enkel een knopje bedient en moet sturen. In de beginfase is het zeker handig als er iemand meegaat die de bezorging begeleidt. Na verloop van tijd weet je precies hoe de Stairmobil werkt en kan je het alleen.

Nee, sterker nog, de kans dat je het trappenhuis beschadigd is met de Stairmobil vele malen kleiner. Wel is het verstandig om de wielen van de Stairmobil bij de voordeur even af te vegen als je over een vuile ondergrond hebt gereden. Dit is hetzelfde als het vegen van de voeten als je bij iemand thuis komt.

Het handigste is als de bus is uitgerust met een laadklep of een lift. Heb je die niet, dan kan de Stairmobil voor het grootste gedeelte zelf via de bumper of een extra beugel de bus in en uit stappen. Je zult hem dan een beetje moeten helpen. Je hoeft de Stairmobil echter nooit in zijn geheel te tillen. We leggen dit tijdens de training uit. Het inladen van de Stairmobil wordt ook behandeld bij de training die wij geven.

Je kunt ongeveer 4 bezorgingen op 1 acculading doen. De accu kan tussentijds via een omvormer in de bus worden bijgeladen. Bij zeer veel bezorgingen op een dag is het handig om een reserve accu te gebruiken. Deze kost 160 euro en is eenvoudig om te wisselen.

Nee. Dit komt omdat alleen getrainde mensen de Stairmobil mogen en kunnen gebruiken.

Zeer weinig. De meeste klanten van ons doen het zelf. We adviseren dit minimaal 1 keer per 2 jaar te doen en kunnen je voorzien van instructies. U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten. De kosten hiervoor bedragen 250 Euro exclusief BTW en transportkosten

Dat kan, nadat u of degene die de Stairmobil gaat gebruiken door ons getraind is. De kosten voor een proefperiode van enkele weken zijn 100 Euro per week. Deze kosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke aanschafprijs.

Iedere gebruiker van de Stairmobil moet door ons getraind worden. Bij bedrijven waar meerdere Stairmobils worden ingezet kunnen wij ook bepaalde mensen trainen die andere dan weer instrueren.

Dat kan zeker, We hebben al veel op maat oplossingen voor diverse soorten lasten gemaakt. Zo hebben we houders gemaakt voor bijvoorbeeld het transport van TV-schermen, radiatoren, tegel displays, kopieerapparaten, deuren, brancards, bedden en zelfs een pauk voor het Gelders orkest. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden als uw last hier niet bij staat.

De garantietermijn is twee jaar. (Exclusief slijtagedelen zoals remwieltjes) Voor de accu geldt een garantietermijn van een jaar.

Neem hiertoe gerust contact met onze verkoopafdeling op, zij helpen u graag verder.

Vraag een brochure aan